Produkt homogenizowany i sterylizowany o określonej zawartości tłuszczu.
Dopuszcza się stosowanie emulgatorów i regulatora kwasowości.
Produkt zawiera alergeny: owies.
Produkt nie zawiera ani nie został wyprodukowany przy użyciu GMO.
Opis
Skład
Woda, owies 10%, olej rzepakowy, błonnik, sól morska, regulator kwasowości: fosforan potasu, stabilizator: guma gellan.
Bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry, nie zawiera laktozy, wzbogacony w wapń (węglan wapnia).
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze 100 g:
Wartość energetyczna: 270 kj / 65 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 7,1 g
W tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 0,33 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,03 g